Yaşam

Ağırlaştırılmış süt tanımı, nasıl yapılır?

Yoğunlaştırılmış süt, yabancı tanımlarda sıkça rastlanan ve “kondanse süt” olarak anılan bir terimdir. Yoğunlaştırılmış süt, sütün kaynatılması, su içeriğinin kaybedilmesi ve şekerle birlikte pişirilmesiyle elde edilir. Daha çok hamur işleri ve tatlı tariflerinde kullanılır.

Yoğunlaştırılmış süt üretimi için, tüm süt ve şeker eriyene kadar kısık ateşte ısıtılır. Şeker eriyip kaynama noktasına geldikten sonra karıştırma işlemi tamamlanır. Bu aşamadan sonra karıştırmaya devam ederseniz, ağırlaşan sütünüz kesilecektir. Kendi kendine kaynayan şekerli sütün üzerinde oluşan köpükler giderilir. Karışım koyu krema kıvamına gelince ocaktan alınır. Üzerine karbonat eklenir ve cam bir kavanoza aktarılır.

Pek çok tanımda yer alan yoğunlaştırılmış sütü evde 3 aletle kolayca yapmaya hazır mısınız? İşte daha lezzetli tarifler için evde kolayca hazırlayabileceğiniz bol sütlü tarif…

YOĞUN SÜT TARİFİ

HAZIRLIK SÜRESİ: 5 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 40 DAKİKA

Yoğunlaştırılmış sütün tanımı için ekipman;

  • 2 su bardağı tam yağlı süt,
  • 2/3 su bardağı (135 gram) toz şeker
  • 1 tutam kabartma tozu

Yoğunlaştırılmış süt nasıl tanımlanır?

Aşama 1



Yoğunlaştırılmış süt yapmak için önce orta boy bir tencereye 2 su bardağı tam yağlı süt ve 2/3 su bardağı toz şeker ekleyin. Kısık ateşte karıştırarak şeker eriyene kadar pişirin.

Adım 2



Şeker tamamen eridikten sonra ocağın altını orta kısık ateşe alın. Şeker-süt karışımı kaynayana kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca karıştırma işlemini durdurun. Bu aşamada karıştırmaya devam ederseniz ağır süt tanımınız kesilip kristalleşecektir.

Aşama 3

Kaynayan şekerli süt karışımını karıştırmadan 35-40 dakika süt krem ​​rengine dönüp yarı yarıya azalana kadar pişirin. Bu aşamada karışım yavaş yavaş yoğunlaşacak ve üzerinde köpük oluşacaktır. Bu köpüğü bir kaşık yardımıyla nazikçe çıkarın.

Adım 4

Koyulaşan ve rengi dönen sütü ateşten alın. Bir tutam kabartma tozu ekleyin ve karıştırın.

Adım 5

Soğutmak için bir kavanoza aktarın. Tamamen soğuyunca kapağını kapatıp buzdolabına kaldırın.

KONDANSE SÜT BUZDOLABINDA NE KADAR SÜRER?

Yoğunlaştırılmış sütün tanımı buzdolabında kapağı kapalı olarak yaklaşık 1 ay, dondurulduğunda ise 3 aydır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
Avrupa Yakası Escort
Bostancı Escort
Bucaklı Escort
Seyrantepe Escort
Çifte Havuzlar Escort
Yenisahra Escort
Mevlana Escort
Gümüşpınar Escort
Halıcıoğlu Escort
Sultaniye Escort
Küçük Çamlıca Escort
Nişanca Escort
Anadolu Escort
Gümüşpınar Escort
Sofular Escort
Mimar Sinan Escort
Güzeltepe Escort
Kazım Karabekir Paşa Escort
Sümbül Efendi Escort
İnönü Escort
Göztepe Escort
Uğur Mumcu Escort
Nurtepe Escort
Talatpaşa Escort
Göktürk Escort
Koza Escort
Güngören Escort
Cumhuriyet Escort
Küçük Sinekli Escort
Küçük Piyale Escort
Balibey Escort
Mareşal Çakmak Escort
Avcılar Escort
Kavacık Escort
Aziz Mahmut Hüdayi Escort
Hacımimi Escort
Haseki Sultan Escort
Söğütlü Çeşme Escort
Osmanköy Escort
Seyrantepe Escort
Yeni Mahalle Escort
Atalar Escort
Şirinevler Escort
Çubuklu Escort